Grote uitverkoop! Onze winkel in Buitenveldert ruimt op! Kortingen tot wel 50% op Showmodellen! OP=OP

Natuurlijke materialen

VISPRING maakt gebruik van de meest verfijnde natuurlijke materialen, afkomstig uit de hele wereld: zijde, kasjmier, bamboe, mohair, paardenhaar, wol, Alpaca en katoen. Deze materialen zijn zacht, hyperallergeen, duurzaam, ademend en 10x meer absorberender dan synthetische materialen. Ook zorgen de natuurlijke materialen voor de juiste slaaptemperatuur in uw bed te reguleren en ventileren, waardoor u een duurzaam bed (matras) krijgt. De matrassen worden secuur met de hand genopt voor een weelderig gevormd oppervlak tevens houdt dit de matrasvulling op zijn plaats.

 

Pocketvering

VISPRING is de uitvinder van de pocketveer in 1901. Ook zijn zij één van de weinigen die zijn eigen pocketveren maken, in eigen fabriek van het beste vanadiumstaal. Zij bieden een unieke selectie van 58 verschillende veertypen en 4 veerspanningen ( zacht, medium, hard en extra hard). Elke veer is genest in Calicozakje van natuurlijk katoen voor optimale ventilatie. De pocketveren werken allemaal afzonderlijk van elkaar, omdat ze niet gelijmd worden. De veren worden in de lengte richting erin gelegd met de hand. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning tot aan de matrasranden en verlengt de levensduur van het matras. Door de side-stitching heeft VISPRING geen bandstaal en polyether randen in de matras die de afzonderlijke werking van de veren en het comfort zal verminderen. De boxsprings worden net als bij matrassen ook voorzien van pocketvering en zijn ook van rand tot rand ondersteunend.

VICUNA WOL

Vicuna wol, een kostbaar geschenk van de hoog gelegen vlaktes in de Andes, is één van de meest gewilde en luxueuze wolsoorten ter wereld. Het symboliseert de weelderige pracht van de Inca beschaving, waar het, behalve voor leden van het koninklijk huis, bij wet verboden was om kleding van Vicunawol te dragen. Vicuna is absorberend, heeft uitstekende isolerende eigenschappen en is bovendien hypoallergeen omdat er geen lanoline in zit. Vispring kiest deze lange, glanzende vezels voor hun warmte, schoonheid en hun heerlijke zachtheid.

KASJMIER

De naam alleen al roept een beeld op van ultieme luxe. Deze lange zijdeachtige vezel, acht maal warmer dan schapenwol maar aanzienlijk lichter, wordt gemaakt van de zachte ondervacht van de kasjmiergeit. Het wordt verzameld tijdens het rui­seizoen in het voorjaar, wanneer de geiten hun wintervacht op natuurlijke wijze verliezen. Kasjmier is absorberend, sterk en bijzonder glad en heeft uitzonderlijk isolerende eigenschappen. Het draagt met zijn unieke zachtheid en weelderige textuur bij tot de kwaliteit van onze beste matrassen.

PAARDENHAAR

Paardenhaar is, naar men zegt, voor het eerst gebruikt in het Spanje van de 8ste eeuw, waar trotse Arabische volbloedhengsten werden gekruist met plaatselijke Iberische merries. Als langste natuurlijke vezel vormt het al generaties lang een essentieel onderdeel van stoffering en beddenmaken. Het van de manen of van de staart afkomstige haar geeft onze bedden een ongekende veerkracht. De beste kwaliteit is Europees paardenhaar, met de hand ontrafeld om de natuurlijke veerkracht en de open structuur te behouden die zorgt voor een goede luchtcirculatie. Het toevoegen van paardenhaar aan een bed is alsof je het twee miljoen extra veren geeft, de vezel veert na compressie terug, zodat het de vorm van uw matras herstelt na een rustgevende nachtrust.

WOL SHETLAND EILANDEN

Het veranderlijke klimaat van Groot-Brittannië zorgt voor bijzonder zachte, veerkrachtige en sterke wol. Vispring is de enige bedproducent die 100% Platinum gecertificeerde Britse Fleecewol – dat wordt beschouwd als de beste wol ter wereld – van de door de wind geteisterde Shetland eilanden, en Devonshire schapenvachten van lokale oorsprong gebruikt. Britse wol, hypoallergeen, ademend en tien maal meer absorberender dan synthetische materialen, is de ideale vulling voor matrassen en boxsprings. Geproduceerd volgens eeuwenoude tradities werkt het in harmonie met uw lichaam om uw temperatuur te reguleren en langdurig comfort te garanderen.

KATOEN

Katoen wordt al sinds het prehistorische tijdperk verbouwd. Al honderden jaren voor onze jaartelling werden katoen textiel met uitzonderlijk vakmanschap geproduceerd in India, van waaruit ze hun weg vonden naar West-Europa. Het langvezelige katoen dat door Vispring wordt gebruikt is bijzonder zacht en duurzaam en wordt gekenmerkt door een ongekende glans. Het is zeer absorberend, natuurlijk ademend en bijzonder hygiënisch – het vocht wordt afgevoerd om voor een optimaal comfort te zorgen, de hele nacht lang.

FSC Certificering

De Boxsprings van VISPRING worden gemaakt van houten massief frames van langzaam gegroeid Scandinavisch hard hout. Zonder spaanplaat of MDF. Al het gebruikte hout heeft de FSC certificering die garant staat voor kwaliteit, duurzaamheid en traceerbaarheid.