Bedtextiel

Bent u op zoek naar beddengoed zoals een donzen dekbed, een hoeslaken, een dekbedovertrek of een kussen? Al ons bedtextiel vindt u snel in onze webshop. Zoek specifiek naar uw favoriete product of neem gewoon eens een kijkje in ons ruime assortiment op het gebied van bedtextiel. Wij hebben textiel van merken zoals Hans Kruchen, Beddinghouse, Christian Fischbacher, Hästens en Kayori en nog veel meer!

 

Dekbedden

Bij slapen denken de meeste mensen alleen aan het matras en de bodem, en worden dekbedden vaak vergeten. Een goed dekbed is juist enorm belangrijk voor een goede nachtrust. Waarom? Een dekbed zorgt voor een aangenaam klimaat in bed. Daarom is het belangrijk u goed voor te laten lichten wat voor u het juiste dekbed is. Heeft u het altijd koud, of heeft u het vooral warm ‘s nachts? Zweet u veel?  Houdt u van veel gewicht op u of juist weinig? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die beantwoord moeten worden om voor u het beste dekbed uit te zoeken. Voor een goed advies hierin nodigen wij u van harte uit in de winkel!Weet u al wat het beste dekbed voor u is? Bestel het online in de webshop!

Kussens

De keuze voor een goed kussen is van groot belang voor uw nachtrust. Hoofdkussens kunt u eigenlijk niet los zien van uw bed. U kunt als leidraad nemen dat hoe zachter het bed, hoe zachter (en hoe dunner) het kussen is dat u nodig hebt. Wat ook van belang is, is in welke houding u slaapt.  Een rugslaper heeft een ander kussen nodig dan een zijslaper. Hetzelfde geldt voor buikslapers. Heeft u echt serieuze klachten zoals een (nek-) hernia, dan adviseren wij u om naar de winkel te komen om u te voorzien van een goed advies!

Type Kussens / Hoofdkussens

 

Wij hebben zeer veel kussens in ons assortiment. U kunt een aantal soorten onderscheiden:

 • (Natuur-) latex kussen
 • Synthetisch kussen
 • Donzen en/ of veren kussen
 • Wollen kussen
 • Kapok kussen
 • Traagschuim kussen
 • Gel kussen

De kussens op basis van schuimen (latex, traagschuim, gel) zijn kussens die permanent steun bieden, en vooral geschikt voor zij- en rugslapers. Mensen die snel last van de nek of stijfheid tussen de schouderbladen hebben, zullen dit type kussen zeker waarderen. Ook mensen met echt medische klachten zullen wij snel dit soort kussen aanraden. Wilt u een kussen dat u kunt vormen en wilt u het zeer regelmatig wassen? Dan is een synthetisch kussen het beste. Let wel, dit kussen is vaak warmer dan een kussen op basis van natuurlijke materialen. Een kussen op op basis van natuurlijke materialen (wol, kapok en dons en/of veren) zijn altijd de beste kussens qua warmte- en vochtregulatie. Dons is het zachtst, wol en kapok zijn wat steviger qua gevoel. Dus heeft u het snel warm en wilt u een kussen dat u zelf kunt vormen? Dan is één van deze kussens het meest geschikt voor u!

Dekbedovertrekken

Wij hebben zeer veel dekbedovertrekken van diverse merken in onze collectie. We hebben voor elk wat wils qua materiaal en dessin. Van strakke prints tot klassiek design, er is volop keuze in onze webshop. Wilt u zeer voordelig een overtrek vinden? Kijkt u dan eens in onze Outlet, daar ligt een heel uitgebreid assortiment aan dekbedovertrekken in vele maten.

Hoeslaken

Zoekt u hoeslakens van zeer goede kwaliteit? Zoek niet verder want OOST Slaapcomfort Sinds 1935 heeft een breed scala aan hoeslakens in diverse uitvoeringen.

Gladde katoen

Wilt u een laken dat lekker koel is in de zomer? Dan kunt u het beste kiezen voor gewoon gladde katoen. Dat ademt goed en verwerkt vocht perfect!

Jersey

Heeft u liever een hoeslaken dat strak op uw matras blijft zitten? Dan is jersey de beste keuze omdat de Elastan of ander rekmateriaal het laken strak om uw matras spant. De beste kwaliteit jersey heeft maar 5% van dit soort materiaal in het hoeslaken verwerkt zitten. Daardoor is het niet veel warmer dan gladde katoen. Veel mensen gebruiken ‘s zomers gladde katoen en ‘s winters jersey, voor een wat warmer gevoel in de koude nachten.

Satijn

Wilt u juist een zeer glad en zacht hoeslaken? Kies dan voor satijn. Satijn is een bepaalde binding van katoen waardoor het zachter wordt, en meer gaat glimmen. Goede satijn is gewoon gemaakt van 100% katoen, er zijn ook meer synthetische varianten, maar die zullen altijd warmer aanvoelen.

Moltons

Goede moltons zijn van belang voor behoud van uw bed. Dat wordt nog weleens vergeten, samen met het draaien en keren van uw matras. Vocht is de belangrijkste reden waardoor uw matras slijt. Met het gebruik van een goede, liefst 100% katoenen molton, kunt u de levensduur van uw matras verlengen. Katoen heeft een groot vermogen om vocht op te nemen, en is makkelijk wasbaar. Was de molton mee, wanneer u uw bed verschoont. Gemiddeld verliest u, per persoon, circa 0,3 liter vocht per nacht. Dit wordt dan deels door de molton opgenomen en komt niet in uw matras terecht. Gebruik de molton dus ten alle tijden!

Kijk in de webshop welke moltons online te krijgen zijn! Wilt u toch een ander molton? Bezoek dan één van onze winkels in Amsterdam en omstreken.

Heeft u vragen?

Neem telefonisch contact op met één van onze winkels. Of bezoek  één van onze winkels in Amsterdam en omstreken.Onze slaapadviseurs staan voor u klaar om u te adviseren.

Wel of niet een molton aanschaffen

Wat zijn de voordelen van een molton?

 • Beschermd uw matras tegen slijtage, vocht en vlekken.
 • Levensduur van uw matras zal aanzienlijk verlengd worden met een molton
 • Neemt meer vocht op dan een hoeslaken
 • Een molton voelt heerlijk zacht aan
 • U kunt een molton gemakkelijk wasssen
Bekijk onze moltons

Alle soorten en maten hoeslakens

Bekijk onze collectie hoeslakens

Bezoek de beddenspecialist van de Randstad

Winkels & openingstijden

koop nu onze showroom modellen met 40% korting

Bekijk meer 40% korting

Al onze aanbiedingen

Aanbiedingen