Matrassen en Toppers

Een derde van uw leven brengt u in uw bed door. Een goede ondersteuning is daarom van zeer groot belang. Afhankelijk van uw wensen en situatie zijn er diverse matrassen en topdekmatrassen voor u geschikt. Wanneer u niet bekend bent met matrassen en topdekmatrassen, is het soms lastig om te bepalen wanneer een matras goed is. Om dit te bepalen, spelen allerlei kenmerken een rol. Denk daarbij aan de ventilatie, soepelheid, ondersteuning, slaapgewoontes en uw voorkeur. Omdat ieder lichaam anders is en andere behoeftes heeft, zijn er ook verschillende soorten matrassen. Wij lichten de verschillende soorten matrassen en de daarbij horende eigenschappen graag aan u toe zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

jensen Komfort_Perfekt

Bestel uw matras of topdekmatras online en laat het thuisbezorgen

 

U kunt alle matrassen of topdekmatrassen eventueel gemakkelijk online bestellen (als u weet wat u nodig heeft en wellicht al bent komen proefliggen). Mocht u nog extra advies of hulp nodig hebben bij het online bestellen neem dan contact met ons op op telefoonnummer: 020-6929151. Of stuur een mail naar: verkoop@oostslaapcomfort.nl Heeft u online niets gevonden? Misschien kunt u dan een bezoek brengen aan één van onze winkels bij u in de buurt. Daar staan onze verkoopadviseurs voor u klaar om u een goed persoonlijk advies te geven. Wij hebben echt alle prijsklasse in huis dus voor ieder budget een passend bed.

Pocketvering

Wilt u de beste ondersteuning samen met een goede ventilatie? Dan is pocketvering een hele goede keuze! U kunt dit type matras plaatsen op een spiraal of boxspring, dit voor de juiste steun. Dit type matras heeft heel veel mogelijkheden qua veer en afdekking en dikte van het matras. De comfortlaag kan bestaan uit: (natuur-)latex, koudschuim, polyether of echt natuurlijke materialen zoals wol, katoen, linnen of bij de luxere merken: paardenhaar, zijde, kasjmier,mohair, Alpacawol e.a. De vering is ook eindeloos in variatie: van een ton-vormige veer tot een zandloper-vormige veer of zelfs de unieke pocket-inside (een veer in een veer). Om u het beste comfort te geven, is de hoogte en het diameter van de veren erg van belang maar ook de kwaliteit van het veerstaal. Hoe hoger de veerdiepte des te comfortabeler het matras. Er zijn ook fabrikanten die er pocketvering onder spanning (iets ingedrukt) in het matras zetten. Hierdoor verdwijnt de zogenaamde ‘vrije slag’ (het moment dat de veer inzakt, maar nog geen tegendruk zet) We maken het nu niet te technisch. Komt u daarvoor maar naar onze specialisten die u er alles oven kunnen vertellen en kunnen laten voelen.

Latex

Latex is een zeer hoogwaardig materiaal wat geschuimd wordt en dat zich zeer goed aanpast aan de contouren van het lichaam, en zeer goed warmte en vocht reguleert. Het komt van de rubberboom en kan vermengt worden met een synthetische vorm hiervan. Er wordt dus onderscheid gemaakt tussen latex en natuurlatex. Als er meer dan 80% natuurlijk rubber in de matras wordt verwerkt, mag het natuurlijk worden genoemd. Zit er minder dan 80% in, dan is het dus gewoon latex. Een prachtig materiaal dat al heel lang wordt gebruikt in bedden en matrassen maar ook als afdeklaag in matrassen en toppers en zelfs bij luxere boxsprings voor optimaal comfort en ventilatie. Voor de liefhebbers van wat meer stabiliteit is een latex matras zeer geschikt. Nadeel is het gewicht van deze matrassen.

Natuurlijke materialen

Een matras of topdekmatras op basis van natuurlijke materialen zijn qua ventilatie altijd het best. Wol, katoen, paardenhaar, linnen, zijde en vlas zijn materialen die vocht en warmte het best opnemen en afvoeren. Zweet u ‘s nachts veel? Dan is dit de beste keuze! Let wel, een topper op basis van natuurlijke materialen rendeert het best op een matras met ook alleen natuurlijke materialen hierin verwerkt. Draai, keer en rol de topper regelmatig voor behoudt van de veerkracht van het materiaal. Als u dit bijhoudt, dan zal u aan uw topdekmatras heel veel plezier beleven! Nb. een goed topdek gaat ongeveer 8 jaar mee.

Comfortschuim

Matrassen en topdekmatrassen op basis van HR comfortschuim (High Resilience) zijn zeer open qua structuur. Het is een synthetisch schuim, maar zeer duurzaam, doordat het erg luchtig is (open celstructuur). Bent u op zoek naar een topper wat goed ventileert, goed vocht afvoert en financieel wat vriendelijker is, maar wat iets steviger aanvoelt? Dan is deze topper in HR schuim voor u het meest geschikt. Wilt u toch wat meer comfort uit de topper halen? Dan raden wij een topper op basis van (natuurlijke) latex aan. Dit vormt zich (nog) beter naar uw lichaam en heeft nog meer veerkracht en ventilatie door de perforatie in het latex. De toppers zijn leverbaar in een 1-persoons, 2-persoons of 2-persoons uitvoering met split voor uw verstelbare bed.

Geltex

Bent u op zoek naar een topdekmatras die goed warmte en vocht reguleert en zich zeer goed vormt naar uw lichaam? dan is deze topper zeer geschikt voor u! Deze toppers zijn in heel veel soorten te leveren. er wordt namelijk onderscheidt gemaakt tussen latex, natuurlatex en Talalay latex. Gewone latex is meer synthetisch, zo ook (de meeste) Talalay latex. Deze toppers zijn vrij soepel qua comfort, waarvan de gewone latex het stevigst zal aanvoelen ten opzichte van de andere twee. Talalay is het luchtigst en de natuurlijke vorm neemt het meeste vocht op en zal het soepelst voelen. Zo heeft elk type zijn goede eigenschappen.

Outlet matrassen en topdekmatrassen

Bent u op zoek naar een kwaliteitsmatras of topdekmatras, maar wilt u niet het volle pond hiervoor betalen? Bekijk dan ook eens onze Outlet matrassen! U vindt hier van heel veel merken, zeer goede en zeer scherp geprijsde matrassen! Direct mee te nemen uit onze Outlet! Kom snel langs, want OP=OP!

Waar u op moet letten als u gaat proefliggen?

  • Zorg dat u uitgerust bent
  • Draag soepele kleding en doe uw schoenen uit
  • Ga in uw favoriete houding liggen
  • Beweeg op het matras en probeer om te draaien.
  • Stel zoveel mogelijk vragen; bijvoorbeeld over materiaal en de voor- en nadelen van het matras
Maak een proefligafspraak

Bezoek de beddenspecialist van de Randstad

Winkels & openingstijden

Koop nu onze showroom modellen met 40% korting

Bekijk meer 40% korting

Al onze aanbiedingen

Ga naar alle aanbiedingen