Natuurlijke materialen

EcoLife maakt voor haar bedden gebruik van de allerbeste natuurlijke materialen zonder chemische toevoegingen. De bedden worden handgemaakt in de Zweedse plaats Valskog. Het bijzondere van deze bedden is dat er geen dierlijke materialen gebruikt worden. Je zou het dus een veganistisch bed kunnen noemen. Er wordt gebruik gemaakt van bamboe (geteeld zonder toepassing van bestrijdingsmiddelen), 100% organische katoen, Agave (een sterke en goed ventilerende vezel van de agave plant, vlas (zodat er geen statische electriciteit in het bed is) en het frame is gemaakt van langzaam groeiend Noord-Zweeds grenenhout.

Agave

De agave is vergelijkbaar met paardenhaar en dat zorgt voor een optimale vocht- en warmteregulatie.

Vlas

Vlas is niet alleen ongelooflijk duurzaam en flexibel maar wendt ook statische elektriciteit af.

Bamboe

Het bamboemateriaal wordt gebruikt voor de vulling van de dekmatras.

Katoen

Mensen ademen niet allen via hun longen, maar ook via hun huid. U heeft vast hebt vast gemerkt hoe koel en droog u op een zomerse dag aanvoelt als u een katoenen shirt of bloes draagt in plaats van een synthetisch materiaal. Dat komt doordat katoen zo goed transpiratie vocht en hoge luchtvochtigheid kan afvoeren. Aangezien uw transpiratievocht  s, nachts voor 98 % uit water bestaat, verdampt dit heel eenvoudig als het bed waarop u ligt en het linnengoed ademen. Katoen is zacht, huidvriendelijke, geurloos en soepel.

Heeft u vragen?

Neem telefonisch contact op met één van onze winkels. Of bezoek  één van onze winkels in Amsterdam. U kunt ook een afspraak maken wanneer het u uitkomt.

Onze slaapadviseurs staan voor u klaar om u te adviseren.