Hans Kruchen, traditie sinds 1900

Midden in het prachtige Münsterland staat de fabriek van Hans Kruchen Down Design. Inmiddels is reeds de vijfde generatie van de familie aan het werk om hun kennis in dienst te stellen van de nachtrust van haar klanten.

Historie

In het jaar 1900 werd de basis van deze onderneming gelegd door Josef Kruchen, oprichter van Bettfedernfabrik Kruchen in Telgte, hartje Münsterland. Gedurende 3 generaties heeft de familie Kruchen hart en ziel in deze onderneming gestopt.

In 1994 scheiden de wegen van Ernst en Hans Kruchen zich. Hans gaat door met waar hij goed in is. Hij richt een nieuw donsatelier op. In plaats van ‘’voor de massa’’ gaat hij nu hoogkwalitatieve dekbedden in kleine oplages maken. Terug naar hoe het ooit is begonnen, zeg maar, traditionele handvaardigheid.

Naar de 21e eeuw

Tegenwoordig is Hans Kruchen Naturdaunen een middelgroot atelier in het mooie Münsterland. Wij zijn daar regelmatig op bezoek, en horen de mooie verhalen uit eerste hand. Over veel zaken kun je met Hans Kruchen discussiëren, maar als het over dons gaat dan luisteren wij liever!