Natuurlijke materialen

Wol

Zuiver wol draagt bij aan een goed bedklimaat en werkt een beetje als een eigen thermostaat van uw bed. Mensen zijn zich van oudsher bewust van het verbazingwekkende vermogen van wol om te verwarmen als het koud is en te verkoelen als het warm is. Wol heeft vele uitstekende eigenschappen: het is sterk elastisch, waterbestendig, brandveilig en warmte-isolerend.

Paardenhaar

Hästens betekent van het Paard. Paardenhaar is voorzien van een buitengewoon efficiënte ingebouwde ventilatiesysteem. Elke streng paardenhaar fungeert als een ventilatiesysteem in het klein: een holle buis met microscopische capillaire werking, die vocht afvoert en frisse lucht inademt. De efficiëntie is zo groot dat als je paardenhaar nat maakt met water en het vervolgens uitschudt, het bijna onmiddellijk droog is.

Vlas

Vlas maakt al sinds mensenheugenis het leven aangenamer. Niet allen is het ongelooflijk duurzaam en flexibel, het voert ook statische elektriciteit af.

Katoen

Mensen ademen niet allen via hun longen, maar ook via hun huid. U heeft vast hebt vast gemerkt hoe koel en droog u op een zomerse dag aanvoelt als u een katoenen shirt of bloes draagt in plaats van een synthetisch materiaal. Dat komt doordat katoen zo goed transpiratie vocht en hoge luchtvochtigheid kan afvoeren. Aangezien uw transpiratievocht  s, nachts voor 98 % uit water bestaat, verdampt dit heel eenvoudig als het bed waarop u ligt en het linnengoed ademen. Katoen is zacht, huidvriendelijke, geurloos en soepel.

Grenen

Het frame geeft het Hästens bed een ongekende kracht en stabiliteit. Het is vervaardigt uit massief Noord-Zweeds grenen dat in zijn eigen tempo heeft mogen groeien en daardoor zo sterk is geworden.

Dons

Al vanaf 1926 maakt Hästens dekbedden en kussens, waarvoor gegarandeerd nieuwe dons en  nieuwe veren worden gebruikt. Er worden geen ganzen of eenden uitsluitend voor het dons gedood, maar in landen waar eenden en ganzen worden gegeten, is het gebruiken van dons voor dekbedden kussens een vanzelfsprekende zaak.

Staal

Onze gepatenteerde veren werken op unieke wijze onafhankelijk van elkaar. Als er een gewicht op een afzonderlijke veer wordt geplaats, worden de veren daarnaast maar nauwelijks beïnvloed. Elke veer beweegt individueel aan de hand van kleine beweningen van uw lichaam. Een speciale warmtebehandeling van het staal zorgt ervoor dat de veren in het bed hun juiste vorm behouden en na belasting altijd terugkeren naar hun uitgangspositie.