Grote uitverkoop! Onze winkel in Buitenveldert ruimt op! Kortingen tot wel 50% op Showmodellen! OP=OP

https://www.oostslaapcomfort.nl/wp-content/uploads/2020/09/tweepersoonsmatras.jpg

Tweepersoonsmatras: juist wel of niet?

3 september 2020

Veel mensen willen slapen op een tweepersoonsmatras. En geef ze ongelijk! We slapen toch (bijna) allemaal niet voor niets met onze partner in een tweepersoonsbed? Twee éénpersoons matrassen in een tweepersoons bed hebben als nadeel de naad in het midden. Maar als er zoveel mensen zijn die op een tweepersoonsmatras willen slapen, waarom worden die dan niet veel meer verkocht? Het antwoord is vrij simpel. U slaapt er minder (goed) op. Een individueel matras geeft een betere (persoonlijke) ondersteuning en ligt ‘rustiger’

Nadelen van een tweepersoonsmatras
Het nadeel van een tweepersoonsmatras is dat het in de meeste gevallen niet aan de behoeften van twee individuen kan voldoen. Bijvoorbeeld: Iemand die 60 kilo weegt is bijna altijd op zoek naar een ander ligcomfort, dan iemand die 80 kilo weegt. Stel deze personen gaan om de beurt op hetzelfde soepele matras liggen. De kans is dan zeer groot dat degene van 80 kilo dit in de meeste gevallen als een veel ‘zachter’ matras ervaart (ofwel te zacht), dan degene van 60 kilo. Dit is heel logisch. Als iemand zwaarder is dan is er een matras nodig die in staat is om dat gewicht goed te kunnen dragen, zodat deze persoon goed wordt ondersteund. Iemand die lichter is heeft juist een matras nodig die in staat is om niet te veel tegendruk te geven (niet te hard is), zodat schouders en heupen in het matras kunnen wegzakken (zodat er wederom een goede ondersteuning van de rug plaatsvindt). Toch voorkeur voor een groot tweepersoonsmatras? Dan hebben wij de oplossing ook in huis. Een aantal fabrikanten kunnen een matras maken voorzien van twee verschillende comfortklasse (lees hardheden) Bijv. een helft medium en de andere helft stevig.

Kuilvorming
Een ander feit is dat een tweepersoonsmatras niet 1x 60 kilo en 1x 80 kilo moet ondersteunen, maar 140 kilo. Kuilvorming zal dan sneller kunnen ontstaan, omdat het matras letterlijk is “bezweken” onder het gewicht. Nu zijn er natuurlijk matrassen speciaal ontworpen voor mensen die boven de 100 kilo wegen. Maar u snapt het al … iemand van 60 of 80 kilo heeft niet de hardheid nodig van een matras wat bedoeld is voor iemand van boven de 100 kilo. Zij zullen niet het juiste ligcomfort kunnen bereiken. De matras zal aan beiden te veel tegendruk geven, wat zeer onprettig is voor schouders en heupen (er wordt meer ‘op’ het matras gelegen dan er ‘in’) en ten koste gaat van de ondersteuning. Als er sprake is van meer dan 15 kilo in lichaamsgewicht dan is er een mogelijkheid om een tweepersoonsmatras te voorzien van twee aparte hardheden.

Geen romantiek (lepeltje-lepeltje) tijdens het slapen dus?
Als we heel streng moeten zijn: nee. Slapen doet u alleen het allerbeste. In ieder geval wel als u de beste comfort tijdens uw nachtrust wilt bereiken. In hetzelfde bed slapen heeft natuurlijk veel positieve gevolgen voor de nachtrust. Liefde, warmte, ontspanning, genegenheid, geruststelling en gezelligheid zijn een aantal belangrijke dingen die bereikt kunnen worden door het samen slapen met uw partner, waardoor u een fijne en goede nachtrust ervaart. Maar het belangrijkste dat tijdens de slaap moet gebeuren is het herstelproces van lichaam en geest. Slapen is echt een wondermiddel en fundamenteel voor onze gezondheid. We kunnen alleen optimaal herstellen als we op een matras slapen dat geheel tegemoetkomt aan onze persoonlijke behoefte. Echt goed slapen doet u dus samen met uw matras op het juiste matras. Wij helpen u met het maken van de juiste keuze en geven u een optimaal en vakkundig advies .

Romantiek voor of na het slapen dan?
Daar kunnen we gelukkig en volmondig ja op zeggen! Maar natuurlijk maakt die vervelende naad in het midden bij twee één-persoons matrassen het er niet romantischer op. Gelukkig zijn daar wel oplossingen voor bedacht zoals bijvoorbeeld een tweepersoonsmatras met twee kernen. Dit is een matras met twee verschillende kernen, ofwel twee verschillende hardheden. De linkerkant bestaat bijvoorbeeld uit een soepele kern, terwijl de rechterkant een medium kern bevat. Hierdoor kunnen twee verschillende individuen op een tweepersoonsmatras ieder hun eigen comfort behalen, of twee eenpersoonsmatrassen voorzien van een koppelritsysteem, of twee eenpersoonsmatrassen voorzien van een topmatras (topper)

Let op: het blijven wel twee gedeelten in één matras
Dit neemt niet weg dat het nog steeds de bedoeling is dat ieder het matras aan zijn/haar eigen kant beslaapt. In het midden blijft namelijk altijd enigszins een verschil in comfort voelbaar. Wat het wel nagenoeg wegneemt is die vervelende naad in het midden tijdens de romantiek voor en na het slapen. Daarnaast bestaan er ook tweepersoons matrassen waarvan de pocketveer aan de bovenkant ‘zachter’ is. Dat betekent dat de veer pas meer tegendruk gaat geven naarmate de veer meer wordt ingedrukt. Op die manier zullen twee personen met een niet te groot verschil in lichaamsgewicht en -bouw de matras toch beiden als prettig kunnen ervaren. ook zijn er matrasen waarvan het veersysteem tot aan de zijkant van het matras doorloopt. Bijvoorbeeld van de Pullman Original  serie of alle matrassen van Hästens.

Slaap lekker! en vergeet niet: u slaapt beter met een goed advies, dus neem de stap… en kom gewoon naar ons toe voor een geheel vrijblijvend advies.